Actienieuws

Carola Smit (ex-zangeres BZN) is enthousiast over 'De Wonderkerstboom' en gaf de volgende reactie:

De Wonderkerstboom , Carola Smit
Een heerlijk verhaal, zeer fantasierijk, waar je direct, ook door de prachtige
tekeningen, een ouderwets kerstgevoel van krijgt.
Een wereld waar je voor goed gedrag beloond wordt, en waar alles uiteindelijk weer goed komt, dat is een mooie kerstgedachte.
Veel succes, Carola Smit

 

ACTIENIEUWS 2015

Na het grote succes in de voorgaande jaren is de actie tijdelijk stilgelegd. De 2e druk van het boek is bijna uitverkocht en er worden plannen gemaakt voor de komende jaren.

ACTIENIEUWS 2014 

Ook in 2013 verliep de verkoopactie 'De Wonderkerstboom' succesvol. Vanaf de start zijn er inmiddels ruim 4.000 boeken verkocht met een totale opbrengst van meer dan €20.000,-.
Ter besparing van de hoge verkoopkosten wordt het boek vanaf 2014 niet meer via het Centraal Boekhuis geleverd aan de reguliere boekhandel. De boekhandel kan het boek wel rechtstreeks voor de klant bestellen bij de uitgever.

In 2014 zal het accent van de actie liggen op verkoop door clubs/verenigingen om de kas te spekken. Een hoge opbrengst is gemakkelijk te behalen, zonder investering en zonder risico.
Een mailtje naar info@dewonderkerstboom.nl is het begin van een succesvolle verkoopactie. U ontvangt dan tal van verkooptips, gebaseerd op prachtige resultaten van verenigingen die 'De Wonderkerstboom' reeds verkochten.

Vorig jaar verkocht de stichting Mamlaai in Roermond bijna 150 boeken. Dat kwam mede door een uitstekende publiciteits-campagne. Hieraan werkte ook RTV Roermond mee.
In het filmpje over de stichting wordt vanaf minuut 2.30 een stukje uit het boek voorgelezen aan de kinderen. U kunt meegenieten als u hier klikt.

ACTIENIEUWS 2013 

De verkoopactie 'De Wonderkerstboom' was in 2012 zeer succesvol met een totale opbrengst van €14.000,-, waarvan €4.300,- voor kindertheater De Tuin in Leusden, €2.150,- voor de deelnemende afdelingen van UNICEF en €1.300,- voor KIKA. Verder hebben tal van kleinere organisaties en enkele kerken mogen meedelen in de opbrengst. Dit is een stimulans om in het najaar 2013 de actie te vervolgen.

Medio september zijn de promotie activiteiten gestart.

Dansen met 'De Wonderkerstboom'

Naast muziek nu ook dans. Het wordt steeds leuker. De Internationale dansvereniging 'Hora' uit Heerhugowaard is deze week gestart met de verkoop van 'De Wonderkerstboom'. Dit is een prima manier om de penningmeester blij te maken.

'De Wonderkerstboom' helpt zangkoren en orkesten

Steeds meer verenigingen uit de zang/muziekwereld ontdekken 'De Wonderkerstboom' als middel om de kasmiddelen aan te vullen. Deze week waren dat Concertorkest 'Wilskracht' uit Amersfoort, het Amersfoorts Mannenkoor en muziekgroep 'Le Noci' uit Hapert.

Voetbalclubs ontdekken 'De Wonderkerstboom'

De eerste voetbalclub heeft zich gemeld om de clubkas aan te vullen via verkoop van 'De Wonderkerstboom'. Hiermee wordt de gemeentelijke subsidievermindering op creatieve en aantrekkelijke wijze gecompenseerd. Die mogelijkheid staat open voor alle verenigingen (sport)clubs in Nederland.

Koren en zanggroepen verkopen 'De Wonderkerstboom'

Steeds meer koren en zelfs orkesten ondervinden dat met de verkoop van 'De Wonderkerstboom' de kasmiddelen kunnen worden aangevuld. De boeken worden verkocht door de leden aan familie, vrienden, buren en collega's op het werk. Ook liggen de boeken te koop tijdens concerten in de entreehal.

'De smaak van echt' zet De Wonderkerstboom op in Baarn

'De smaak van echt' is als verswinkel met biologische producten en gezonde voeding dit jaar genomineerd voor de Publieksprijs van Het Baarns Bedrijf van het Jaar. De bedrijfsfilosofie sluit aan op de boodschap van 'De Wonderkerstboom' over een mooiere wereld. Samen met de Wereldwinkel in Baarn zullen verkoopacties worden opgezet.

Eco-logisch zet 'De Wonderkerstboom' in voor de Filipijnen

De Amsterdamse milieuvriendelijke bouwmarkt/webshop Eco-logisch is in december tevens een uitgiftepunt van adoptiekerstbomen. Dit bedrijf verkoopt 'De Wonderkerstboom' ten bate van de slachtoffers op de Filipijnen.

Bamboe en 'De Wonderkerstboom' vormen een team

De succesvolle, millieuvriendelijke actie 'adopteer een kerstboom' is een aantal jaren geleden opgezet door de eigenaar van Bamboe Leusden, Erwin Kooijman. Inmiddels zijn er in Nederland al 9 uitgiftepunten.

In december wordt 'De Wonderkerstboom' bij Bamboe Leusden verkocht ten bate van de stichting 'Mirre' als de klanten hun geadopteerde kerstboom komen ophalen. Een mooi voorbeeld van teamwork.

De Wonderkerstboom helpt stichting Mamlaai

Ook in Limburg wordt 'De Wonderkerstboom' verkocht. Enthousiaste vrijwilligers van de stichting Mamlaai te Roermond verkopen het boek voor een project op het Molukse eiland Kai Ketjil.

Soroptimistclubs omarmen De Wonderkerstboom

De internationale vrouwenbeweging 'Unie van Soroptimistclubs' met meer dan 100 afdelingen in Nederland heeft 'De Wonderkerstboom' ontdekt als uitstekend middel om fondsen mee te werven voor eigen projecten. Een toenemend aantal Soroptimistclubs volgen 'De Roos van Schagen' en omarmen 'De Wonderkerstboom' om er uiteenlopende verkoopacties mee op te zetten.

Samenwerking met Mannen voor KIKA intensiever

De sinds vorig jaar bestaande samenwerking met de stichting Mannen voor KIKA is onlangs geïntensiveerd. Dat impliceert dat de Mannen nu zelf acties gaan ontwikkelen om met 'De Wonderkerstboom' fondsen te werven. Het ingezamelde geld wordt aangewend voor financiering van eigen kleinschalige projecten, verwant aan kanker.

De Wonderkerstboom helpt Sinterklaas Kapoentje

De stichting Sinterklaas Kapoentje te Amersfoort regelt sinterklaascadeautjes voor gezinnen die dit zelf financieel niet kunnen betalen. Het doel voor 2013 is om minimaal 150 kinderen te kunnen ondersteunen met een sinterklaascadeautje. Mede door verkoop van 'De Wonderkerstboom' wordt geld ingezameld om de cadeautjes aan te kunnen kopen.

De Wonderkerstboom helpt De Sinterklaasbank

De Sinterklaasbank stelt zich tot doel kinderen uit gezinnen zonder voldoende financiële middelen toch een mooi sinterklaasfeest te bezorgen. De Stichting zamelt geld in en selecteert de te helpen kinderen in nauw overleg met o.a. voedselbanken. Zij ontvangen op pakjesavond cadeautjes met een totale waarde van €30,-. Mede door verkoop van 'De Wonderkerstboom' wordt geld ingezameld om de cadeautjes te kunnen kopen.

 Dirk Scheele voor Kinderhospice De Glind

Max Bremer en Dirk Scheele

Op 19 oktober trad de bekende kinderliedjeszanger Dirk Scheele op in theater De KinderTuin te Leusden. Het speciale programma voor kinderen van Kinderhospice De Glind is mede mogelijk geworden dankzij de verkoopwinst van 'De Wonderkerstboom'. De kinderen werden vervoerd met een rolstoelauto  van het Rode Kruis Barneveld en genoten uitbundig, samen met familie en verzorgers. Na afloop overhandigde auteur Max Bremer (L) een exemplaar van zijn boek aan Dirk Scheele, die het gaat voorlezen aan zijn kinderen.

Soroptimisten Schagen doneren aan Speelgoedbank

 Schagen Sacha Vlaming Van Speelbank En Mirjam De Wijn IMG_gecomprimeerd

Op 14 september werd in hotel Igisz te Schagen de 101e afdeling van de internationale vrouwenserviceclub Soroptimist geïnaugureerd met de naam 'De Roos van Schagen'. Deze afdeling was in 2012 zeer actief met de verkoop van 'De Wonderkerstboom' en met succes. Soroptimist Mirjam de Wijn (R) overhandigde Sacha Vlaming (L) van de Speelgoedbank een cheque van €1.000,-, grotendeels afkomstig uit de verkoopwinst van het boek. De enthousiaste dames uit Schagen gaan ook in 2013 met 'De Wonderkerstboom' fondsen werven.

 ACTIENIEUWS 2012

Op 8 december werd de Kerstman welkom geheten door Max Bremer en ging de grote winkeliersactie in het kader van De Wonderkerstboom van start. Klik hier voor het videoverslag. De kinderen mochten kerstballen beschilderen en ophangen in de grote kerstboom, die net zo was opgetuigd als De Wonderkerstboom in het boek.

Op 1 december bezocht Sinterklaas winkelcentrum de Hamershof en las hij in theater De KinderTuin een stukje voor uit 'De Wonderkerstboom'.

Op 29 november brachten alle 230 leerlingen van De Bongerd massaal hun wens uit voor beterschap van een zieke juf en een medeleerling. Omdat dit moeilijk te realiseren is, kregen ze een leuk programma aangeboden met een kinderartist, waarvan een DVD-film werd gemaakt.

Winkelcentrum De Hamershof in Leusden heeft december uitgeroepen tot Wonderkerstboommaand.

Het interview in de Leusder Krant van 14 november met auteur Max Bremer leest u hier. Blader met de knop bovenaan naar pag. 23. Kilk op de krant voor vergroting.

Vanaf 20 november is 'De Wonderkerstboom' verkrijgbaar bij elke boekwinkel in Nederland en Vlaanderen, die de conditie 'Samen delen' van de uitgever accepteert. 

Reeds langere tijd verkopen afdelingen van UNICEF 'De Wonderkerstboom' via hun kramen en winkels. Op 15 november heeft UNICEF Nederland besloten het boek te gaan promoten via hun website en de sociale media. Hun nieuwsbricht hierover leest u hier.

Het verhaal over Elize speelt zich af in een tuincentrum met een Kerstmarkt. Daarom ligt het voor de hand dat 'De Wonderkerstboom' ook in tuincentra verkrijgbaar is.
't Vaarderhoogt in Soest is het eerste bedrijf dat spontane medewerking heeft toegezegd en graag mee wil werken aan een mooiere wereld. Vanaf 16 november aldaar verkrijgbaar.

In de loop van november is 'De Wonderkerstboom' te koop in steeds meer Wereldwinkels

Vanaf 13 november verkopen alle boekwinkels en Intertoys in Zeewolde 'De Wonderkerstboom'. De opbrengst daar is voor Kinderkankerfonds KIKA. 

De Wonderkerstboom , Burgemeester LK

Op 9 november overhandigde Max Bremer het 1e exemplaar van 'De Wonderkerstboom' voor de verkoopactie in De Hamershof te Leusden aan burgemeester Annemieke Vermeulen.

Wensboom De Tuin

Hierbij waren de kinderen van groep 6 van basisschool De Bongerd aanwezig. Zij mochten hartenwensen ophangen aan de wensboom.

Vanaf 6 november maakt Artsen zonder Grenzen promotie voor 'De Wonderkerstboom' via Facebook en Twitter.

Een Internationale Handelsonderneming in Amsterdam geeft 'De Wonderkerstboom' als Kerstgeschenk aan kinderen van Expats over de hele wereld.

Van 29 oktober t/m 12 november organiseerde de BDU een grote Lezersactie op al haar websites. Er werden 15 exemplaren van 'De Wonderkerstboom' verloot onder nieuwsbrief-lezers. Daarna volgen advertenties en redactionele artikelen in alle nieuwsbladen met een bereik van 1,5 miljoen lezers.

Op 24 oktober werd een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met de Stichting Bondgenootprojecten, showroom in Centrum Mondiaal te Culemborg. Hier kunnen alle 400 wereldwinkels in Nederland 'De Wonderkerstboom' inkopen.

Op 22 oktober bestelde het Coöperatiefonds Rabobank een grote partij boeken, die worden uitgedeeld aan kinderen die gebruik maken van de voedselbank Amersfoort. De gift gaat naar De KinderTuin in Leusden. Daarmee toont Rabo net als Elize in 'De Wonderkerstboom' wat 'samen delen' betekent en werkt zij mee aan een mooiere wereld. Een prachtig gebaar.

Op 22 oktober werd de samenwerking tussen 'De Wonderkerstboom' en Stichting Mannen voor KIKA een feit.
Zij steunen elkaar met promotie en verkoop t.b.v. KIKA.

Tom Wildenburg

Op 12 oktober overhandigde Max Bremer 'De Wonderkerstboom' aan Tom Wildenburg (L), directeur van Graphic, adviseur van het eerste uur. Tom bestelde boeken voor het gehele personeel en zijn zakelijke relaties.

Het boek 'De Wonderkerstboom' is op zaterdag 25 september getoond aan de bezoekers van de Boekenmarkt in winkelcentrum De Hamershof. De reacties waren veelbelovend positief. Hoewel verkoop niet de bedoeling was, hebben toch veel mensen het boek aangeschaft.

KIKA, KWF en zonArtsen der Grenzen hebben onze actie vermeld op hun website.

De Zonnebloem, afdeling Leusden, heeft zich aangesloten bij onze actie en gaat meedoen aan promotie en verkoop.

UNICEF regio Eemland heeft een mailing verstuurd naar bedrijven in de regio met een speciale flyer.
Er worden plannen ontwikkeld voor aanvullende activiteiten.

Theater De KinderTuin in Leusden heeft een creatief vorm-gegeven mailing naar de bedrijven in Leusden gestuurd en maakt plannen voor kinderactiviteiten in het theater gedurende de weken vóór Sinterklaas.

Winkelcentrum De Hamershof in Leusden heeft het actieprogramma rond voor kinderactiviteiten in december op 3 zaterdagen en de laatste zondag vóór Kerst.

In de passage wordt een grote kerstboom geplaatst, die net zo versierd is als 'De Wonderkerstboom' in het boek.
Alle activiteiten worden georganiseerd rondom die boom met thema's afkomstig uit het het boek.

Op 14 november kwam er een speciale actiekrant uit over alle activiteiten in De Hamershof als bijlage van de Leusder Krant. Hierin een interview met auteur/uitgever Max Bremer.

 Reünie Lyceum

Op 29 september presenteerde Max Bremer zijn boek 'De Wonderkerstboom' tijdens de reünie van Lyceïsten in zijn geboorteplaats Den Helder. Er was veel belangstelling van de 'grootouders', van wie sommigen 2 of 3 boeken tegelijk kochten.

Terug naar Welkom

Koren, muziekgroepen, orkesten etc., die hun krappe kas willen aanvullen, ontdekken net als andere verenigingen en (sport)clubs langzamerhand 'De Wonderkerstboom'. Mijn uitgangspunt 'samen delen' levert €5,- per boek op voor de kas. Het verkoopplan lever ik er gratis bij.
Afgelopen zondag verkocht concertorkest 'Wilskracht' veel boeken in theater 'De Flint'. Zojuist heb ik een aantal dozen meegegeven aan het Amersfoorts Mannenkoor. Mooi toch? Penningmeester ook tevreden.

http://www.rtvroermond.nl/gemist/video/PLcaFl4-ve392gbYNvpfFKYxK6PJoIq9A0/0opGrOKCgM0/