Over ons


BoekenbeursInitiatiefnemer voor de landelijke actie 'De Wonderkerstboom', ook aangeduid als 'Actie W.', is de in Leusden woonachtige Max Bremer. Hij is als light verse dichter bekend geworden door zijn humoristische gedichtenbundel over het frivole dierenleven 'Beestachtig lekker', geïllustreerd door plaatsgenoot Erik Visser. Als vrijwilliger in uitvoerende- en bestuursfuncties zet hij zich al ruim 30 jaar in voor goededoelenorganisaties en voor plaatselijke organisaties met een maatschappelijk doel.

Het Nederlandse Rode Kruis kende hem in augustus 2012 'De Medaille van Verdienste in Brons' toe wegens belangrijke diensten, die hij gedurende 23 jaar aan die organisatie bewees.

Het leven van Max Bremer veranderde enkele jaren geleden ingrijpend door het verlies van zijn 32-jarige dochter aan kanker. Na een moeilijke periode heeft hij zijn verdriet omgezet in energie, gericht op een nog grotere inzet voor de zwakkeren in onze samenleving.

In 2011 schreef hij zijn eerste kinderboek op rijm 'Het geheim van de verdwenen hoed'. Tevens startte hij toen op kleine schaal verkoopactiviteiten voor goede doelen maar het besef groeide dat er meer mogelijkheden benut konden worden.

Ruime interpretatie 'goede doelen'

Begin 2012 schreef Max Bremer zijn tweede kinderboek op rijm, 'De Wonderkerstboom', en bedacht hij het gelijknamige verkoopconcept. Een belangrijk kenmerk hiervan is de ruime interpretatie van het begrip 'goede doel'. Hierdoor kunnen allerlei, soms kleine of plaatselijke, organisaties met een maatschappelijk of cultureel doel meeprofiteren van de verkoopopbrengst van het boek.

Illustrator/vormgever Erik Visser heeft van 'De Wonderkerstboom' een prachtig kijkboek voor kinderen gemaakt.

De verkoopactiviteiten vinden plaats vanuit uitgeverij Intermens Publishers te Leusden, waarvan de auteur directeur/eigenaar is.

De verkoop is gebaseerd op ideële motieven en vindt plaats zonder winstoogmerk.

Verkoopfilosofie

Wonderkerstboom Cover PNG Staand _smllElize, de hoofdpersoon in het boek 'De Wonderkerstboom', verricht goede daden door andere kinderen die in de problemen zitten te helpen. Zij laat zien wat 'samen delen' in de praktijk betekent, namelijk iets over hebben voor anderen. Daardoor werkt zij zonder het zelf te beseffen mee aan een mooiere wereld.

De uitgever spiegelt zich aan Elize en stelt de baten van 'De Wonderkerstboom' ter beschikking van goede doelen.

Iedereen kan De Wonderkerstboom opzetten voor een goed doel naar eigen keuze. De uitgever steunt dit met adviezen en promotiemateriaal.

Zo kunnen we met z'n allen bijdragen aan een mooiere wereld. Boek en verkoopactie vormen twee kanten van één medaille.

De uitgever sympathiseert met Kankerbestrijding

De uitgever maakt giftbedragen als onderdeel van de verkoopprijs van het boek, waarvoor geen specifieke bestemmming is aangegeven, over naar de Stichting Kinderen Kankervrij (KIKA).

Terug naar Welkom.