Over het boek

De Wonderkerstboom

Auteur Max Bremer                                     
Illustrator Erik Visser
Uitgever Intermens Publishers Leusden
ISBN 978-90-806815-0-7
Druk Koninklijke BDU Barneveld

Verkoopprijs €9,95

De verkoop van het boek via de reguliere boekenbranche zou leiden tot een winkelprijs van €12,95. Ter introductie is de consumentenverkoopprijs vastgesteld op €9,95 inclusief 6% BTW en exclusief eventuele verzendkosten.
Hiervan gaat maximaal €5,- naar goededoelenorganisaties en/of organisaties met een maatschappelijk belang, zoals scholen, kerkgenootschappen, verenigingen, (sport)clubs, culturele instellingen, e.d.

Uitvoering en vormgeving

'De Wonderkerstboom' is een full colour geïllustreerd en duurzaam genaaid boek (20 x20 cm. en 32 pagina's) met een Kerstverhaal op rijm, bestaande uit 123 korte versjes. Het leest prettig voor en kinderen onthouden gemakkelijk delen van de tekst door rijm en ritme. Om het voorlezen te vergemakkelijken is het verhaal verdeeld in 6 hoofdstukken. Het boek is voorzien van een glanzend gelamineerd dik kartonnen omslag en geïllustreerde schutbladen met een ruim vak voor vermelding van de naam van het kind.

Hierdoor heeft het boek een luxe uitstraling en is het zeer geschikt als cadeau artikel voor Sinterklaas en Kerst.

Samenvatting verhaal

Wonderkerstboom Cover PNG Staand _smll'De Wonderkerstboom' beschrijft de gedroomde avonturen van Elize, die in het tuincentrum waar ze met papa kerstversiering heeft gekocht, geconfronteerd wordt met minder leuke dingen in het leven. Als zij helpt komt ze zelf in de problemen maar een mooie vlinder, te hulp geroepen met haar toverfluit, neemt haar mee naar De Wonderkerstboom, waar ze als beloning een wens mag doen. Ze moet dan kiezen tussen cadeaus van haar verlanglijstje en het beter worden van haar zieke moeder.

Het verhaal gaat over het kiezen tussen goed en kwaad, tussen eigen belang en hulpvaardigheid. Ook de tegenstelling tussen rijk en arm en de noodzaak van een schoner milieu worden aangeroerd. Elize laat zien wat kinderen kunnen doen om bij te dragen aan een mooiere wereld, waarvan 'De Wonderkerstboom' het symbool is.

Dit avontuurlijke en soms ontroerende Kerstverhaal is tijdloos en geschikt om jaarlijks te lezen en te herlezen.

Leeftijdsgroep 4 t/m 11 jaar

Algemeen gesteld is 'De wonderkerstboom' bedoeld voor kinderen van de basisschool. (Voor)leesproeven hebben uitgewezen dat die de boodschap van het verhaal begrijpen, namelijk niet altijd kiezen voor je eigen belang en door samen te delen bij te kunnen dragen aan een mooiere wereld.

Kinderen van 4 en 5 jaar ervaren het verhaal vooral als avontuurlijk zonder de onderliggende boodschap helemaal te begrijpen. Zij herkennen de familieverhoudingen en kunnen de impact invoelen van een mama die ziek is, waarbij zij vooral aandacht hebben voor de prachtige tekeningen.

Ouderen kunnen zich spiegelen aan het gedrag van Elize en kunnen het verhaal goed gebruiken voor een gesprek met de kinderen over de thema's van het boek en de betekenis van het Kerstfeest.

Basisscholen kunnen het verhaal gebruiken voor een themales of toneelstukje.

Terug naar Welkom